Neem contact met ons op : 070 393 76 17

Fysiotherapie Nieuws

Enthousiaste collega in opleiding
Mijn naam is Dany Dinha (26) en ik ben in opleiding tot fysiotherapeut hier bij FysioRijswijk.

Hoe het bijzondere lichaam in elkaar steekt heeft mij altijd al aangesproken. Daarbij is ieder mens anders, en dus verdient ieder mens om echt als een individu gezien te worden. Dit is ook gelijk de reden waarom ik hier aan het leren ben onder supervisie van Jeroen van Leeuwen.

Zorg en individuele aandacht staat centraal en zorgt tevens ook voor een prettige werksfeer.
Mijn doel is om dit jaar (2021) BIG geregistreerd te zijn. Dat betekent dat ik dan zelfstandig mag werken als fysiotherapeut. Wellicht zie ik u in de toekomst!


René Koning gaat met vervroegd pensioen
Per 1 januari 2021 is René Koning, na ruim 40 jaar fysiotherapeut te zijn geweest, gestopt met zijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Wij wensen René een mooi pensioen toe met de leuke hobby's die hij heeft. 

Officiële overname FysioRijswijk
Bij het uit dienst treden van René heb ik (Jeroen van Leeuwen) het stokje van eigenaar van hem overgenomen. Daarbij heb ik een nieuwe collega in het vak fysiotherapie in dienst genomen.

Even voorstellen
De nieuwe collega bij FysioRijswijk heet Dolinda Verheij - Jutte en komt uit Monster. Na jaren lang in de tandheelkunde te hebben gewerkt heeft ze zich omgeschoold tot fysiotherapeut. Per 1 januari is zij bij mij in dienst getreden om met haar nieuwe inzichten en vaardigheden in het vak zo veel mogelijk mensen van hun klachten af te helpen. Uit een grote passie voor het menselijk lichaam is Dolinda haar horizon aan het verbreden in de studie in de acupunctuur om mensen op een nog bredere manier te kunnen helpen met hun klachten. In 2022 hoopt zij haar diploma in ontvangst te kunnen nemen om acupunctuur te mogen toepassen. Meld je vandaag nog aan bij Dolinda om van je klacht af te kunnen komen!Osteopathie
Jeroen van Leeuwen is in september 2013 begonnen aan de opleiding osteopathie. Per 1 mei 2020 is hij officieel osteopaat. De vraag is voor velen: Wat is osteopathie nu eigenlijk? Hieronder een korte omschrijving van wat osteopathie is.

Wat is osteopathie?
Het menselijk lichaam heeft dagelijks nogal wat te verduren en is druk in beweging van binnen en van buiten (afhankelijk van hoeveel je zelf beweegt). Daarbij zoekt elk individu een bepaald evenwicht om zo goed mogelijk te functioneren. We staan daarbij dagelijks bloot aan situaties die invloed hebben op ons dagelijks functioneren. Door het zelfherstellend vermogen van ieder lichaam zijn wij meestal zelf in staat om te herstellen en een evenwicht hierin te vinden. Er komen omstandigheden voor, waarbij het lichaam niet in staat is om volledig te herstellen. Een mogelijk gevolg hiervan is de ontwikkeling van klachten ergens in het lichaam. Een osteopaat zoekt daar waar de weefsels niet goed bewegen op en zorgt ervoor dat deze weer goed kunnen bewegen, waardoor het lichaam zichzelf beter kan herstellen (in zijn geheel). Het op zoek gaan naar de oorzaak van daar waar de klacht wordt ervaren staat voorop.

Voorbeeld
Een veel voorkomend probleem bij velen is lage rugklachten. Niet alleen kan op de plek zelf iets aan de hand zijn, maar de aard van de klacht kan ergens anders in het lichaam zijn oorsprong hebben. Ik zoek als osteopaat grondig uit waar het hoofdprobleem vandaan komt. Lage rugklachten kunnen bijvoorbeeld komen door één of meerdere organen die niet juist functioneren of bewegen. De osteopaat is een grondige onderzoeker naar de aard van het probleem en corrigeert alle disfuncties om het lichaam weer optimaal te kunnen laten functioneren.

Wat doet Fysiorijswijk

Fysiotherapie

Onze expertise in ons fysiotherapeutisch handelen in het hands-on deel is gericht op he...Lees meer

Dry Needling

Dryneedling van triggerpoints is een vorm van behandeling voor patiënten met spier...Lees meer

Fitness

In de praktijk hebben wij enige fitnessapparatuur staan, die wij als hulpmiddel gebruik...Lees meer

Kinesio Taping

Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan. De tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door ...Lees meer

Contact

Prinses Irenelaan 347
2285 GA Rijswijk
T. 070 393 76 17
M. info@fysiorijswijk.nl

Erkend lid van

Aangesloten bij


Afspraak maken

Afspraken maken