Neem contact met ons op : 070 393 76 17

Informatie over Fysiotherapie

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

Vanaf 1 januari 2006 kunt u zonder verwijsbriefje terecht bij de fysiotherapeut. Natuurlijk mag u altijd eerst een afspraak maken met de huisarts, maar het hoeft niet! Zo kunt u dus direct bij FysioRijswijk terecht.

Tijdens de eerste afspraak vindt er een screening van ongeveer 10 minuten plaats om te bepalen of fysiotherapie bij uw klacht past. Is dit niet het geval dan wordt u doorgestuurd naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden, volgt er meestal verder onderzoek en wordt er evt. al begonnen met de behandeling.

Uw Verzekering

Vanaf 1 januari 2006 is iedereen wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Deze zorgverzekering vergoedt de kosten voor het grootste deel van de gezondheidszorg. Dit wordt de basisverzekering genoemd en is voor iedereen gelijk.

De basisverzekering vergoedt echter slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie: Voor aandoeningen die op de chronische lijst voorkomen worden de behandelingen voor volwassenen na de 20e behandeling vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen per indicatie per jaar vergoed of volledig bij chronische klachten.

In de meeste gevallen wordt fysiotherapie wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze is niet verplicht. Er zijn echter grote verschillen in de vergoeding voor fysiotherapie in de aanvullende verzekering: Bekijk uw zorgpolis daarom goed. Is uw huidige polis ontoereikend, dan kunt u (ieder jaar) voor 1 januari de huidige zorgverzekering opzeggen en heeft u tot 1 februari nog de tijd om u bij een nieuwe zorgverzekeraar aan te sluiten.

De zorgverzekeraars hebben voor de basisverzekering een acceptatieplicht, maar dit geldt niet voor de aanvullende verzekering. Vaak moet u dan een medische verklarig invullen.

Voor meer informatie om tot een goede keuze te komen, kunt o.a. terecht op de volgende sites: www.independer.nl; www.verzekeringssite.nl; www.kiesbeter.nl; www.consumentenbond.nl.

Eigen Risico

Sinds 1 januari 2008 is er een verplicht eigen risico in de basisverzekering ingevoerd voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Voor 2023 bedraagt het eigen risico 385 euro. Niet alle kosten vallen onder het eigen risico: Onder meer de kosten voor de huisarts, de verloskundige en kraamzorg, de griepprik, de gratis bevolkingsonderzoeken en alle vergoedingen uit uw aanvullende verzekering tellen niet mee voor het eigen risico. U zult dus eerst het eigenrisicobedrag zelf moeten betalen. Daarna worden alle kosten vergoed volgens de polisvoorwaarden van de basisverzekering.

Het eigen risico en het feit dat er weinig fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, vormt een vrij groot financieel risico voor u. Daarom raden wij u ook aan om u goed aanvullend te verzekeren!

Naast het verplichte eigen risico bestaat er ook een vrijwillig eigen risico: dit levert dan een korting op de premie van de zorgverzekering op. Hierbij kan gekozen worden voor een vrijwillig eigen risico tussen 0 en 500 euro per jaar.

 

  

 

Wat doet Fysiorijswijk

Fysiotherapie

Onze expertise in ons fysiotherapeutisch handelen is gericht op weefsels beïnvloed...Lees meer

Dry Needling

Dryneedling van triggerpoints is een vorm van behandeling voor patiënten met spier...Lees meer

Fitness

In de praktijk hebben wij enige fitnessapparatuur staan, die wij als hulpmiddel gebruik...Lees meer

Kinesio Taping

Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan. De tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door ...Lees meer

Contact

Prinses Irenelaan 347
2285 GA Rijswijk
T. 070 393 76 17
M. info@fysiorijswijk.nl

Erkend lid van

Aangesloten bij


Afspraak maken

Afspraken maken